Värmdös politiska debatt på sandlådenivå

Nu måste det vara slut med pajkastning och anklagelser inom Värmdöpolitiken. Det är dags att de företrädare som kommuninvånarna har valt börjar jobbar för Värmdöbornas bästa i stället. Man kan tycka olika men måste lära sig samarbeta på ett vuxet sätt.
För Värmdömoderaterna verkar det viktigaste vara att tycka tvärtemot det (S)-ledda Värmdösamarbetet. Minnet är dessutom kort, många gånger är det konsekvenserna av politiken från förra mandatperioden som nu fått genomslag. Man tänjer på sanningen och sätter en politisk ”spinn” på det mesta. Värmdösamarbetet svarar på samma förutsägbart låga nivå att Moderaterna ljuger och vilseleder. Tyvärr har de två största partierna nästintill löjligt svårt att samarbeta men Värmdö behöver verkligen långsiktiga satsningar och beslut. Det är inte rimligt att Värmdöborna ska leva i osäkerhet för hur deras livssituation ser ut efter nästa val, beroende på vilken sida som styr.
Vi i Skärgårdspartiet anser att det går utmärkt att vara i opposition utan att låtsas bli upprörd över medvetna ”missförstånd” eller att sprida budskap som kanske inte är direkta lögner, men ändå långt ifrån sanningen. De som engagerar sig politiskt, oavsett parti, vill förbättra samhället. Vi respekterar det, även om synen på HUR samhället ska förbättras kan skilja. Bra oppositionspolitik visar på alternativ där det behövs, snarare än att såga andra partiers förslag. En konstruktiv opposition tvingar styret att bli vassare, spetsar till diskussionerna och kommer med idéer som leder till en bättre utveckling i praktiken. Målet borde vara att visa att den egna politiken är bättre, inte att de andras politik är sämre.
Skärgårdspartiet är ett pragmatiskt parti, snarare än ett ideologiskt, som kan samarbeta med alla andra partier. Det finns anledning till att granska, kritisera och visa på alternativ till Värmdösamarbetets styre, men vi vill göra det genom en vuxen, konstruktiv och dynamisk debatt om hur vi gör Värmdö till en bättre plats att leva, verka och bo på. Det tycker vi är att visa respekt för kommuninvånarna och att vi är beredda att ta ansvar för att leda den här kommunen i framtiden.

För Skärgårdspartiet
Fredrik Zetterberg
Kerstin Öhman Moberg
Ulf Westerberg
Anders Gullander
Rose-Marie Kronberg
Affi Stork
Lena Bengtsson
Kenneth Ehrnstedt