Vi gjorde det!

Skärgårdspartiet kommer, som första lokalparti någonsin, in i Värmdös kommunfullmäktige.

Med 2,54% av rösterna var det till och med en liten marginal till 2%-spärren. Skärgårdspartiet har under valrörelsen drivit frågor som ger HELA Värmdö en möjlighet att fungera. Uppenbarligen har det funnits ett missnöje med hur kommunen har drivits under den senaste mandatperioden och med den sakpolitik vi har fört så har vi fått förtroende av Värmdöborna att försöka åstadkomma en förändring.

Skärgårdspartiet bildades för knappt ett år sedan och har bara haft medlemsavgifter och gåvor som utgjort kampanjbudgeten. Det har därför krävts nytänkande, hårt arbete och många möten i vardagen för att ens ha möjlighet att nå ut. Vi valde att inte affischera, dels för att vi inte hade tillräckligt med pengar men också för att vi tycker att affischerna som suttit nästintill överallt i kommunen bara förfular och skräpar ner. Vi har istället satsat på foldrar i brevlådor och utdelade utanför mataffärer och på budskap i sociala media. Tack till alla i Skärgårdspartiet som skrivit ut flygblad och foldrar, delat ut information i brevlådor, stått i gassande sol och hällande regn och kampanjat och som på ett eller annat sätt bidragit till att vi lyckades! Utan ert hårda arbete hade vi aldrig nått fram!

Ett än större TACK till alla Värmdöbor som har givit oss er röst. Vi är stolta över förtroendet vi har anförtrotts och kommer att göra vårt yttersta för att förvalta det förtroendet väl. Vi ska göra vårt bästa för att göra er stolta och för att ni även framöver ska vilja rösta på oss! Tveka aldrig att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Ännu hellre, gå med som medlem och låt din röst bli ännu starkare!